~remember two matters and forget two matters~

salam..

im struggling with my vocabulary, unable to find the right words....
and eventually....


and i feel better...insyaAllah...

~life is hard~

salam...

they streamed down my face for about two days....thanks mum for always being there when i need her...mum's words of advice been very helpful for me to continue our journey of love...without her, everything would definitely turn bad...mum did share her hard as well as good old days when she was about my age...i did learn several lessons from what she'd been goin' through yearsss back...but sorry mum for i didn't plan to do like what you'd done during your teenagers years even though i know it works and would result in a 'hooray' maybe...

from now on, i started to hate facebook as it caused harm to my life...many frens of frens added me as their frens and i approved with the intention of making frens...too many friends did cause more harm than good...new equation created maybe more frens = more harm...

 i still believe in Allah's fate...do you remember ungkapan ayat kun (jadi) maka fayakun (jadilah) in the Quran?

[Al Baqarah:117]
Allah Pencipta langit dan bumi, dan bila Dia berkehendak sesuatu, maka Dia hanya mengatakan kepadanya: "Jadilah!" Lalu jadilah ia."


currently, we are tested by Allah...and it indicates that Allah still loves us...after all, we did repent and change...


my dear frens, do pray for us...there are always people who are jealous and envy when other people being filled with happiness and joy....and surely, they are merely human...

~saya tidak pernah mencari musuh~

salam all..

"hidup di dunia ni tak lama hanya sementara so buatlah perkara-perkara yang berfaedah je"

one of messages that i sent to one of stranger's inbox...years back she's totally a stranger to me...but now, since what she'd done to us, she's gradually known to me...

saya pelik bila ada orang xbole tengok orang lain bahagia, xkesah la sebab mengecapi kejayaan dalam kerja or result exam or ape2 je la in life....saya pun tak paham la kenapa orang suka dengki or iri hati dengan kehidupan orang lain....n saya tak paham dengan orang yang tak sensitif dengan orang lain...try to put yourself in other's shoes la...and bersyukur la dengan kehidupan kamu...maybe kehidupan kamu tidak seindah kehidupan saya tapi tidak semua yang dilalui oleh kamu dilalui oleh saya....life is fair...kita ade bahagian masing2....Allah is really fair...semua orang takkan dapat semua yang dikehendakinya....begitu juga dengan saya dan kamu coz kita semua adalah human....we have our instructor who's our greatest God.....DIA yang menentukan segalanya so we should bear all...

dan kepada kamu, ingatlah dunia ni fana, yang kekal hanya kehidupan di sana...so buat lah perkara yang berfaedah je di dunia ni coz kita semakin lama semakin tua....and we r adults....so be like one...

kalau nak menipu or nak permainkan orang plan and study abis2 dulu coz saya lagi advance dari kamu...think first then act....and the most important thing is that saya tau sapa kamu.....bertaubatlah sebelum hembusan nafas terakhir kamu...:)

semoga kuat pergantunganku kepada Allah....

~part and parcel of life~

salam n hye all....

"biar blog terabai asalkan family tidak terabai"


a simple phrase yet has a very significant meaning...maybe all are already noted that it'd been quite a while since my last post. if u see only pictures or videos in my post that explain my hectic life all this while...
i realized when we're getting older, lotsa thing we need to sacrifice especially our time... our experiences had aged us thus people would seek for and need your contribution. that is, more and more responsibilities you have to hold...please ensure that you do it sincerely instead of with grudge or feeling of discomfort...Allah would repay all insyaAllah.

hmm...i know i should be sleeping right now for i realized that my hectic schedule of college life will begin just soon...i should cherish each and every single moment being home before entered that hustle and bustle...phase of life...but,trail of good as well as bad memories plus too many things in mind dragged me to speak them up here...

maybe what im experiencing right now is one of the challenges that Allah hs endowed me for me to reflect upon it....and i have to face up to the fact that i'm tested by HIM...

Dari Abu Hurairah radhiallahuanhu dia berkata : Rasulullah shollallohu ‘alaihi wa sallam bersabda : Janganlah kalian saling dengki, saling menipu, saling marah dan saling memutuskan hubungan. Dan janganlah kalian menjual sesuatu yang telah dijual kepada orang lain. Jadilah kalian hamba-hamba Allah yang bersaudara. Seorang muslim adalah saudara bagi muslim yang lainnya, (dia) tidak menzaliminya dan mengabaikannya, tidak mendustakannya dan tidak menghinanya. Taqwa itu disini (seraya menunjuk dadanya sebanyak tiga kali). Cukuplah seorang muslim dikatakan buruk jika dia menghina saudaranya yang muslim. Setiap muslim atas muslim yang lain; haram darahnya, hartanya, dan kehormatannya.

Lessons learnt:

  1. Larangan untuk saling dengki.
  2. Larangan untuk berbuat keji dan menipu dalam urusan jual beli.
  3. Diharamkan untuk memutuskan hubungan terhadap muslim. Sebaliknya harus dijaga persaudaraan dan hak-haknya karena Allah Ta’ala.
  4. Islam bukan hanya aqidah dan ibadah saja, tetapi juga didalamnya terdapat urusan akhlak dan muamalah.
  5. Hati merupakan sumber rasa takut kepada Allah Ta’ala.
  6. Taqwa merupakan barometer keutamaan dan timbangan seseorang.
  7. Islam memerangi semua akhlak tercela karena hal tersebut berpengaruh negatif dalam masyarakat Islam.
terima kasih di atas segala ujian-Mu....and im grateful for im destined to be a teacher sesungguhnya ia dapat mendidik saya untuk menjadi lebih sabar....:)


~saya menyesal kawen muda~

video

tajuk di atas hanyalah one of dialogues in this Imam Muda Video....lets watch and learn lessons from it...